KNAPP FAST komissiózó megoldások

A Dagab ismét megbízta a KNAPP-ot, hogy egy teljesen automatikus megoldást nyújtson a bolti kiszállításhoz a cég új elosztóközpontjából, a svédországi Landskronából. A megoldás növeli a DC hatékonyságát, rugalmasságát és kapacitását az egyre növekvő számú megrendelés feldolgozására. A KNAPP megoldása a jövő logisztikai infrastruktúrájának alapját képezi, és javítja a vállalat ügyfeleinek nyújtott szolgáltatásokat és támogatást. A tervek életbelépését 2024 elejére tervezik.

Landskronában a Dagab egy 37 000 négyzetméteres méretű új elosztóközpontba fektet be, amely gyümölcsöt és zöldséget szállít az üzletekbe országszerte. Az Axfood csoporton belül a Dagab felelős a bolti kiszállításokért és a logisztikai folyamatokért, és a KNAPP FAST Picking megoldását (Fully Automated Standard Tray Picking) használja a szabványos egységek kezelésére.

A teljesen automatizált megoldás az új elosztóközpontban magában foglalja majd a raklapozást és tartalmazni fog rakodógépeket, valamint az OSR Shuttle™ Evo komissiózó és raktározó rendszert, továbbá a Powerline-t, ami egy robosztus raklapszállító rendszer, és a könnyű árucikkek mozgatására szolgáló szállítórendszert, a Streamline-t, ami az összes rendszerterületet összekapcsolja.

A rendszerek hatékony folyamatainak köszönhetően a Dagab napi 55 000 kezelőegységet tud majd gyorsan és költséghatékonyan feltölteni.

„A legújabb technológiával felszerelt KNAPP teljesen automatikus megoldása intelligens termékáramlást biztosít. Célunk az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásaink és a velük való interakció folyamatos fejlesztése” – mondja Nicholas Petterson, a Dagab vezérigazgatója.

Az automatizálás mind a kapacitást, mind a rugalmasságot növeli

A KNAPP FAST Picking megoldása gyorsan és hatékonyan kezeli a bolti kiszállításhoz szükséges rendeléseket. Az áruk be- és kiszállítása során teljesen automatikus folyamatok biztosítják a rendelések hatékony és hibamentes feldolgozását, ami leveszi a dolgozók válláról a terhet, mivel nem kell többé fizikailag megterhelő feladatokat vállalniuk. A megoldás magja az OSR Shuttle™ Evo, amely hat állványrendszerből és 14 000 tárolóhelyből áll az áruk széles skálájának tárolására.

A KNAPP KiSoft szoftverportfóliója interfészként szolgál a rendszerek és a Dagab SAP rendszere között, a színfalak mögött irányítva a teljes szállítási folyamatot. A gyors komissiózási megoldás segítségével, a Dagab az egyes üzletek raktározási elrendezésének megfelelően tudja elkészíteni a rendeléseket. Ez növeli a hatékonyságukat, a rugalmasságukat és a kapacitásukat az egyre növekvő számú megrendelések kezelésére.
A jövőbeli növekedést szem előtt tartva, a rendszer könnyen adaptálható a folyamatosan növekvő kereslethez. A KNAPP-pal való együttműködés révén a Dagab megalapozza a jövő logisztikai infrastruktúráját.

„Sokat fektetünk megoldásaink fejlesztésébe. Ugyanakkor hisszük, hogy az idő múlásával az ügyfeleinkkel kialakított hosszútávú partnerkapcsolat fontos az értékteremtés szempontjából. Egy új létesítmény csúcstechnológiával való felszerelésével segítjük a Dagabot, hogy tovább erősítsék pozíciójukat a piacon.” – mondja Mikael Holmqvist, a KNAPP AB ügyvezető igazgatója.

A Dagab már rendelkezik a KNAPP FAST komissiózási megoldásával Jönköpingben. A jönköpingi elosztóközpontból a Dagab 600 üzletet és kisebb raktárat lát el friss termékekkel. Az új landskronai megoldás ugyanolyan hatékony lesz, mint a jelenlegi jönköpingi megoldás, amely élelmiszerek széles választékával foglalkozik, beleértve a tejtermékeket, a húskészítményeket, valamint a gyümölcsöket és a zöldségeket.

 

További innovációs lehetőségekről információkat a www.futurepharmacy.hu oldalon.

Bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!

Call Now