Apostore sikersztori Dániából

Storcenter Gyógyszertár - Naestved, Dánia

Minden nap mozgalmasan telik a Naestved bevásárlóközpont gyógyszertárában. Ennek ellenére az egy ügyfélre eső várakozási idő minimális. Bár a gyógyszertár egy nap alatt több mint 500 vásárlói tranzakciót bonyolít le, a vevők kiszolgálása mindössze egy percet vesz igénybe. Ennek a hatékonyságnak az oka az Apostore A3000 robot, amelyet 3 éve telepítettek. Jacob Hjelme gyógyszerész és tulajdonos szerint a robot olyan fontos szerepet tölt be, hogy vállalatuk brandépítésének is a részévé vált.

A Naestved bevásárlóközpont gyógyszertárában az A3000 robot mind a vásárlók, mind a munkatársak számára meghozta a változást. Szinte minden manuális feladat megszűnt, és az alkalmazottaknak sokkal több idejük van arra, hogy tanácsokat adjanak a vásárlóknak a gyógyszervásárlással kapcsolatban, így az üzlet sokkal hatékonyabb és ügyfélközpontúbb lett.

"A robottal ügyfeleink tranzakciós ideje jelentősen lecsökkent, így ügyfeleink sokkal könnyebben tudják gyorsan átvenni gyógyszereiket. Ez nagy dolog, mert senki sem szeret sorban állni, főleg akkor nem, amikor éppen beteg. A robot emellett óriási időmegtakarítást is hozott törzsvásárlóink ​​számára."

Jakob Hjelme

Jacob Hjelme megerősíti, hogy az ügyfelek jól ismerik a robot képességeit. Amikor az ügyintéző beírja a kívánt terméket a számítógépbe, már csak másodpercek kérdése, hogy a robot a pult mögötti nyíláson keresztül kiadja a terméket.

Amikor kimondod a „robot” szót, a legtöbb embernek valami sci-fi film jut eszébe. A valóságban azonban a robotok sokkal többek, és képesek időt és erőforrásokat felszabadítani az emberek számára olyan feladatok elvégzésére, amelyeket a robotok még mindig nem tudnak elvégezni. A naestvedi gyógyszertárban a személyzet már nem tölti az időt a készletezéssel, a termékek polcokra helyezésével, a termékek lejárati dátum szerinti válogatásával stb. Ehelyett a személyzetnek több ideje van beszélgetni a vevőkkel, valamint tanácsokat adni nekik a gyógyszerekkel és az egészséggel kapcsolatban.

Készletgazdálkodás

Ha megkérdezik Jacob Hjelmet az A3000-es nyújtotta előnyökről és a változásról, amit az automata teremtett meg az ő három gyógyszertárában, sok dolog gyűlik össze. A termékek készletezése során a személyzetnek csupán annyi a dolga, hogy beszkennelje az árucikket és a robot szállítószalagjára helyezze azt. A raktár első ránézésre eléggé kaotikusnak tűnhet az ember számára, de a robot egy saját modern algoritmussal rendelkezik, azért, hogy a termékeket a lejárati dátum, a legmagasabb kereslet és más egyéb specifikációk szerint tudja rendezni. Továbbá, a robot bármikor pontos képet tud alkotni a raktárról.

Minden terméket, ami a robotba bekerül, beszkennelnek és lefényképeznek, azért, hogy biztosítsák a csomagláson szereplő összes adat megegyezését az adatbázisban szereplőkkel. Ha ez nem így van, a robot visszautasítja az árucikket, és megkéri a személyzetet, hogy ellenőrizze a kérdéses terméket. Ez a funkció teljesen új szintre emeli a gyógyszerek forgalmazásának biztonságát.

"A robot rendkívül magas szintű biztonságot nyújt a gyógyszerek kezelése folyamán. Pontosan tudjuk, hogy mi van raktáron, és a robot még logisztikai raktárunkkal is kommunikál, továbbá azt is biztosítja, hogy mindig elegendő mennyiségű készlet álljon rendelkezésre az összes termékkategóriában” – nyilatkozta Jacob Hjelme.  Ezek a folyamatok mind automatizáltak, így több ideje marad arra, hogy vállalkozása irányítására és fejlesztésére összpontosítson.

Jobb munkakörnyezet

Azelőtt, hogy a robotot a gyógyszertárba telepítették, a személyzet naponta több órát töltött fizikai munkával. Azáltal, hogy a csúcstechnológiás robotok segítségével optimalizálják ezeket a munkafolyamatokat, az alkalmazottak sokkal kevésbé érzik triviálisnak a munkájukat és emellett egyre nagyobb érdeklődést mutatnak iránta. Nem szívesen gondolnak arra, hogy egy olyan patikában dolgozzanak, ahol nem áll rendelkezésre egy robot, amit a monoton feladatok elvégzésére alkalmaznak.

A naestvedi gyógyszertár egyike a Jacob Hjelme tulajdonában lévő három gyógyszertárnak. Mindhárom gyógyszertár irányítása egy Apostore robot segítségével történik. Nagy rugalmasságot biztosít a csapatnak, hogy mindenki el tudja látni a mindennapos feladatokat a gyógyszertárban, és a személyzet számára biztosított a váltás a három gyógyszertár között.

Az Apostore A3000 a gyógyszertári komissiózó Rolls Royce változata. A telepítés körülbelül 3 hónapot vett igénybe az első elemzéstől a robot teljes üzemképességéig.

 

További innovációs lehetőségekről információkat a www.futurepharmacy.hu oldalon.

Bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!

Call Now